Felhívás Devecserért

Iskolanővérek önkéntes segítőkkel mennek november 1-5-ig az iszapkatasztrófa helyszínére.

Október 22-ig várjuk azok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának!

Kedves Munkatársaink!

Naponta halljuk az újabb és újabb híreket a Kolontáron és környékén történt katasztrófáról, melynek következtében bizonyára sokunkban megfogalmazódott a kérdés: Hogyan tudnánk segítséget nyújtani, reményt adni a katasztrófát átélt embereknek?
Tegnap este és ma délelőtt telefonon megbeszélést folytattam a devecseri plébánián ügyeletet tartó személyekkel, akiktől a következőket tudtam meg:

  • Emberekre van a legnagyobb szükségük.
  • Egyelőre elég sok önkéntes megy segíteni, de főként hétvégeken, és ahogy távolodunk a katasztrófa időpontjától, a számuk csökken.
  • Számukra nem segítség, ha valaki csak egy-két napra megy, az emberek hosszabb távú jelenlétre, személyes kapcsolatra, fizikai és lelki segítségre vágynak.
  • Szükség van olyanokra, akik segítenek a konyhai teendők ellátásában, ételosztásban, segélyek szétosztásában, a házak takarításában.
  • Közeledik a halottak napja, a kolontáriak nem tudják szeretteik sírját felkeresni a temetőben, mivel a terület le van zárva, szükség lenne a velük együtt végzett imádságra.
  • Olyan embereket várnak, akik tudják vállalni a nomád elszállásolási körülményeket (sportcsarnokban, hálózsákban, ahol jelen pillanatban még nincsen fűtés).

Miután Judit nővértől értesültem arról, hogy a nővérek novemberi szünetre tervezett németországi zarándoklatát áttették nyárra, hogy tudjunk segíteni a bajbajutott embereken - egyeztetve a tartományi tanáccsal -, felajánlottam a devecseri plébániának, hogy megpróbálok szervezni egy segítő csoportot (nővérek, tanárok, társult tagok, egyetemisták, esetleg dolgozóink közül néhány), és vállalom az összekötő szerepét.

A következőkben egyeztem meg velük:

  • Október 25-ig jelzem nekik, hány főből áll a segítő csoportunk, hogy a szálláshelyeket meg tudják szervezni. Ekkor közlik velünk a további tudnivalókat is.
  • A csoport nov. 1-jén, hétfőn érkezik a devecseri plébániára és nov. 5-én pénteken délután adja át a munkát a hétvégére érkező újabb önkénteseknek.
  • Örülnének, ha a csoport létszáma legalább 20-30 fő lenne, minden kézre és szerető szívre szükségük van.

Arra kérem azokat, akik vállalkoznának a komoly munkát jelentő feladatra és szívesen csatlakoznának a nővérek csoportjához, egyeztessék ezt igazgatójuknak és jelezzék a helyi nővérközösség vezetőjének legkésőbb okt. 22-ig:

Gottfried M. Hedvig nővérnél a 20-775-25-70 telefonszámon vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailon; vagy az iskola portáján jelezve.

 

Az Úrnak szüksége van ránk. Most különösen is kér bennünket, hogy vigyünk szeretetet és reményt szenvedő embertársainknak.


Áldott napokat kívánok mindenkinek:

2010. október 13.                                         M. Julianna