8. Ökumenikus Diákfilmszemle

 Kedves iskolanővéri diákok! Készítsetek ti is filmet az 8. Ökumenikus Diákfilmszemlére!

 
E pályázatot a Katolikus Pedagógiai Intézet, a  Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium közösen szervezi a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.
 
Az ökumenikus szervezőbizottság így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját:

ÁRRAL SZEMBEN - Amikor sikeresen megküzdünk a kihívásokkal.
 
Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film, stb., azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A filmek beadási határideje: 2019. május 2.
 
 
A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2019. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak, három kategóriában összesen 500.000 Ft értékű videokamera, statív, videolámpa, stb., kerül kiosztásra.
 
Itt megtekinthető a filmszemle reklámfilmje és plakátja:
 
 
Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle weboldalán találhatók: www.okudiakfilm.hu Innét tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá  az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.
 
A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy pedig hozzám, Lobmayer M. Judit nővérhez, aki tagja vagyok a szervező bizottságnak.
 
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.