IV. SZIGNUM énekverseny

Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója volt az apropó Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Énekverseny

2010. november 11.

 

Negyedik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a népdaléneklési-versenyt, mely az idén Erkel Ferenc születésének 200. évfordulóján sajátos színezetett kapott.

A verseny elején Horváth János igazgatóhelyettesünk köszöntötte a résztvevőket, vendégeket, majd 6. osztályos tanulók adtak elő egy rövid, de igen hangulatébresztő jelenetet a zeneszerző naplójából, a Himnusz zenéjének megkomponálásáról.

Ezután kezdődött a legkisebbektől a legnagyobbakig. 54 versenyző indult egy kötelező és egy szabadon választott népdallal. Nagyon bátor és lelkes előadásoknak lehettünk fültanúi.

A zsűri tagjai (Korell Gertrúd, Csikota József, Gera József) a következő eredményeket hozták korcsoportonként:

 

I. Hudák Anna 2.b

II. Kordás Patrícia 2.b

III. Rácz Róbert 2.a

 

I. Vadlövő Regina 4.o

II. Bencze Tünde 3.b

III. Csapó Boglárka 4.o

 

I. Weszely Regina 5.o

II. Csikota Péter 6.o

III. Csikota Levente 6.o

 

I. Miklai Zsolt 9.G

II. Fábián Dávid 10.G

III. Misinszki Márton 11. G

 

Nagydíj: Vincze Vivien  8.G

 

A verseny alatt megszólaltatták hangszerüket a Magán Zeneiskola tanulói is.

Versenyzőinkre és hangszereseinkre nagyon büszkék vagyunk; igazi színvonalas programot biztosítottak nekünk ezen a délutánon.

                                                                                  Reiszné Surinás Piroska tanárnő