Dobozba zárt szeretet

Részt vettünk a cipősdoboz akcióban A SZIGNUM-ban Advent elején gyűjtöttünk "cipősdobozokat" - ajándékokat, amelyeket Petra nővérünk vitt ki személyesen Moldvába. Ezeket a 10 G-sekkel szépen becsomagoltuk, rendeztük, és a porta előtt gyűjtöttük, amíg Petra jött értük. 95 csomag jött össze, amiért szeretnék köszönetet mondani! A szervezők nagyon későn szóltak, és csak egyetlen hetünk volt, mégis ennyien és ennyit segítettek! Ez igazán nagyszerű!
Az alábbi rövid tudósítást Hegyeli Attilától (MCsMSZ) kaptuk a dobozok útjáról:
”A csomagokat szétosztottuk oly módon, hogy minden faluba jutott belőle. Kaptunk még egy skóciai szervezettől is szeretetcsomagokat, és ezeket vegyítettük azzal, ami Debrecenből-Makóról érkezett, így minden gyerek kaphatott egy cipősdoboznyi ajándékot. Minden faluba jutott mindkét fajtából.
A csíkszeredai csángó bentlakás (ez középiskolai kollégium, itt tanulnak tovább anyanyelvükön a Moldvában általános iskolában magyarul tanuló-tudó fiatalok közül jó néhányan, és ezt is a MCSMSZ tartja fenn) fiataljai segítettek kipakolni az adományokat, hogy majd a moldvai falvakban továbbszortírozzák őket... december 15-én....”

Fidelis nővér