SZIGNUM gyermekmisszió

12 diákunk csatlakozott a szervezethez  December 6-án, Szent Miklós püspök ünnepén, nagy örömömre 12 kisdiák: Számel Jázmin, Koszta Dóra, Sándor Alexa, Rostás Kevin, Rácz Róbert, Basturea Cristina, Bács Erzsébet, Bencze Tünde, Vajna Adrienn, Bács Rebeka, Túri Pál, Bódi Tünde és Jutka néni csatlakozott a Gyermekmisszióhoz. Szeptember óta heti rendszerességgel találkoztunk, hogy tanuljunk, felkészüljünk a nagy eseményre. Sebastian atya, az indiai származású verbita szerzetes, - aki a Pápai Missziós Művek magyarországi vezetője - avatta személyesen őket a Gyermekmisszió tagjává ünnepi szentmise keretében.
   A Pápai Missziós Művek a Vatikán missziós társaságainak összefoglaló szervezete, és egyben az Egyház legnagyobb segélyszervezete. Négy ágazata közül az egyik a Szent Gyermekség Műve, vagy másképpen a Missziós Gyermekek Társasága. Ez az Egyház életében viszonylag fiatal, alig 165 éves szervezet a háború előtt Magyarországon is népszerűen működött a gyermekek körében iskolákban, templomokban mindaddig, amíg a többi egyházi szervezettel együtt be nem tiltották. Missziós Gyermekek Társaságai napjainkban 130 országban működnek és igen hatékonyan támogatják az Egyház missziós munkáját.
   A Szent Gyermekség Műve a katolikus gyermekeket gyűjti Jézus köré, hogy hozzá hasonlóan, ők is szívükön viseljék az elhagyatott és reménytelen helyzetben lévő gyermekek sorsát. A Szent Gyermekség tagjai imáinak és adományainak segítségével az éhező gyermekek ételt kapnak, otthonra találhatnak és iskolába járhatnak. Nyitottabbá válnak egymásra, hála ébred szívükben saját ajándékainkért, lehetőségeikért.
   Tagjai minden nap egy Miatyánkot imádkoznak az árva gyermekekért, egy Üdvözlégy Máriát mondanak az éhezőkért és egy Dicsőséget a beteg gyermekekért. Ezen kívül havonta legalább egyszer lemondanak valami finomságról, és annak árát a rászoruló gyermekeknek szánják. Jelmondatuk: „Kis imával, kis áldozattal gyermekek segítenek gyermekeknek!” így szolgálják a világban élő rászoruló gyermektársaikat és az értük dolgozó felnőtteket.
   Magyarországon több gyermekmissziós csoport működik, Pünkösdhétfőn Máriaremetén fogjuk ünnepelni az újraszerveződés utáni második születésnapunkat! Nyáron, augusztusban, közösen táborozunk majd egy Lovascampingban, Nyíregyházán.
   Akik szívesen csatlakoznának a Gyermekmisszióhoz (általános iskolások) bátran jelentkezzenek nálam: Fidelis nővérnél!
Az aktualitások a kápolna előtti faliújságon olvashatók, ill. bővebb információt ad: www.papaimisszio.hu oldal.
Fidelis nővér