Karácsonyváró idegen nyelvi délelőtt

Bemutatkoztak nyelvi csoportjaink 1-12. osztályig    December 11-e egy szombati munkanapra esett és bizony ilyenkor szünet előtt nehéz már a komoly tanulmányi munkába belemélyedni. Úgy döntöttünk, hogy erre a napra kicsit lazább, de mégis hasznos programot szervezünk, ahol az egész iskola közösség együtt lehet.  Így ezen a napon került megrendezésre a IV. Karácsonyváró idegen nyelvi délelőtt.
   Szorgos készülődés előzte meg ezt az alkalmat, mert a diákok és az idegen nyelvet tanító pedagógusok már hetekkel korábban elkezdték válogatni a verseket, dalokat, színdarabokat, amelyeket ezen a napon bemutathattunk egymásnak.
   Reggel mindenki levonult a tornaterembe és izgatottan várta, hogy mikor kerül sorra a műsorban. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megmutathatta mit tud az általa tanult nyelvből. Ebben a tanévben bővelkedtünk színvonalas színdarabokban, táncos-zenés produkciókban, power pointtal egybekötött bemutatókban.
   A korábbi évekhez képest változás mutatkozott a színdarabok számában, hiszen sokkal több darabban gyönyörködhettünk az idén. A gyermekek példamutatóan felkészültek a szerepeikre és olyan természetességgel adták elő azokat, mintha az anyanyelvükön és nem idegen nyelven szólaltak volna meg. Néhány színdarab szinte „interaktívvá” vált, mert a nézőtéren ülők meglepve fedezték fel soraik között a darab szereplőit.
   Azt gondolom mindannyian sokat tanultunk egymástól úgy, hogy közben nagyon jól éreztük magunkat együtt. A műsorszámok változatos rendben követték egymást Csapóné Mónika tanárnő lelkes munkájának köszönhetően, aki gondosan ügyelt arra, hogy a közönség egy percre se unatkozzon.
   Az idei program abban is eltért a korábbi évektől, hogy keretbe foglaltuk a délelőttöt. A műsor elején nagyon változatos és különféle stílusokat képviselő nyitótáncokat láthattunk a 10G osztály és felkészítő tanáruknak köszönhetően. A délelőtt zárásaként pedig a 11G osztály szalagtűző műsorát tekinthették meg a felső tagozatos és gimnazista diákjaink. Gratulálunk az igényes és profi módon bemutatott darab előadóinak, felkészítő pedagógusaiknak és segítőinek!
   Természetesen ez a délelőtt sem jöhetett volna létre az idegen nyelveket tanító tanárok időt és fáradtságot nem kímélő munkája és az őket segítő kollégák és technikai segítség nélkül.
Köszönet mindenkinek!
Rácz Csabáné
munkaközösség vezető