AKIK EGGYEL MINDIG TÖBBEN VOLTAK

 

Kerékpáros találkozó a római túra 10. évfordulóján
 
   Az iskola volt és jelenlegi tanárai, az iskola egykori diákjai és az intézménnyel jó kapcsolatban álló makóiak gyülekeztek 2010. június 12-én délután a nagyelőadó előtt. Az itt elhelyezett fényképes tablók már mutatták: nem osztálytalálkozó készül, hanem a Kerékpáros Baráti Kör nagy túráira és a 2004. augusztus 6-án elhunyt felejthetetlen Ruszkai Bélára jöttünk emlékezni a római zarándoklat 10. évfordulóján.
   Az összejövetel 4 órakor kezdődött Ruszkai Béláné Zsuzsa néni részletes, precíz visszaemlékezésével, amely az iskolai közös kerékpározás 1994-es kezdeteitől a nagy túrákon (Zemplén, Balaton, Bécs, Budapest, Bükk, Arad és Róma) át az évközi kisebb kirándulásokon keresztül a XXXII. Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó megszervezéséig mindenre kitért. Ezután a résztvevők megtekinthették Ruszkai Nóra felújított filmjét a 2000-es Makó-Róma zarándokútról, mely a közösség legnagyobb vállalkozása volt.
   A szervező Ruszkai-család végül bőségesen vendégül látta a jelenlevőket az egyik osztályteremben, ahol a régi túratársak között estébe nyúló beszélgetések alakultak ki az emlékekről, a jelenről és a Baráti Kör újabb terveiről.
Horváth János
igazgató-helyettes