Nem csak bot és zászló…pompon is

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

Csinosak, energikusak és koreográfiáikkal lenyűgözik a közönséget. A fegyelmezett, kitartó gyakorlás, a zene és a mozgás szeretete hatja át mindennapjaikat, egészen pici koruktól. A Makói Mazsorett Egyesület tagjai színes ízelítőt adtak produkcióikból a III. SZIGNUM-napon. A csapat művészeti vezetőjét, Baloghné Vass Katalint faggattuk életükről, munkájukról.

- Az első csoportunk 1993-ban jött létre itt Makón, az egyesületi formát éppen másfél évtizede vettük fel, ezt ünnepeltük az idén. Jelenleg 50 taggal működünk, az óvodásoktól egészen az érettségiző korosztályig. Elég népszerű a csapat, a szeptemberi évkezdéskor mindig nagy a lelkesedés, azután a komoly munka mindig kissé megrostálja az új belépőket.

- Milyen feltételekkel lehet jelentkezni?

- A legfontosabb szempont a kitartás…Az alsó korhatár 5 év. Mindig úgy építem fel az óráimat, hogy a tanulás, gyakorlás mellett, az életkornak megfelelő játék is pihentesse, motiválja a gyerekeket. A kicsiknek hetente egy, a nagyobbaknak két, másfél órás foglalkozást tartok. Egy volt, nagy mazsorett lány segíti a munkámat, ő az én jobb- és balkezem. Őt is Vas Katalinnak hívják, de nem vagyunk rokonok.

- Az idei, országos megmérettetésen nagyon szépen szerepelt az egyesület.

- Így van. A X. Magyar Mazsorett Bajokságnak 2010-ben Makó adott otthont. Itt 21 produkcióval indultunk, és ebből, 12 műsorszámmal jutottunk ki az Európa bajnokságra, Csehországba.

- Mit jelent pontosan mazsorettnek lenni?

- Az adott csoporttól függ, hogy melyik változat mellett kötelezi el maát. Vannak, akik csak fúvós zenére vonulnak, lehetnek pompon lányok, akik meccsek előtt és közben szurkolnak, lelkesítenek. A mi irányvonalunkat a különféle zenékre bemutatott koreográfiák képezik, amelyekben számos eszköz alkalmazunk, ilyen a pompon, a bot és a zászló. Emellett moderntánc alapokat is tanulnak a gyerekek.

- A sok, együtt töltött idő biztosan összekovácsolta a csapatatot!

- Igen, egy nagyon jó kis társaság vagyunk. Ha utazunk valahová, akkor azt mindig összekötjük kirándulásokkal is. Ha pedig fesztiválokon, találkozókon veszünk részt, akkor az jó alkalom arra, hogy más csapatok lányaival is barátkozzunk, bulizzunk. Szeretettel várunk közénk minden érdeklődőt. Aki további információkat szeretne rólunk kapni, az látogasson el a http://makomazso.mindenkilapja.hu weboldalunkra.

-sza-